Çarşamba, Ağustos 02, 2006

Günün Duası

Allah'ım; Ölümü ve hayatı sen yarattın; hangimizin daha güzel iş yapacağını denemek için(el-Mülk:2).

Bizler için bir fırsat kıldın bu fani hayatı; ebedi hayatın güzelliklerini kazanmamız için. Ama bir çoğumuz, ahireti verip dünya hayatını satın alma gafletine düştük...(el-Bakara,86). Halbuki, gerçekte; "Dünya hayatı, sadece bir oyun ve eğlenceden başka bir şey değildir. Müttakiler için elbette ahiret yurdu daha hayırlıdır"(el-En'âm, 32).

Allah'ım; ahiret yurdunu kazanmamız için; "Andolsun; sizi korku, açlık, mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltme gibi şeylerle deneriz. Sabredenleri müjdele!"(el-Bakara,155) buyuruyorsun. Bize sabır ve metanet gücü ver. Musibetler karşısında; "Biz, Allah içiniz ve biz O'na döneceğiz"(el-Bakara,156) diyebilme şuuru ve teslimiyeti nasib eyle!..

Âlemlere Rahmet olarak gönderdiğin Sevgili Peygamberimiz de ; "Allah, bir kimseye hayır murad ederse onu musibete uğratır"; "Allah, bir kulunu sevince (onu imtihan için) ona musibet verir. Musibet verince de, ona sabretme gücü verir"(R. Salihin,39) buyuruyor.

Allah'ım; başımıza gelen musibetleri, hakkımızda hayır ve rahmete vesile eyle!..

11 yorum:

nevbahar dedi ki...

Canım,
Allah kabul etsin!Şu dünyada kabul edilmeyen birtek dua yokmuş.Allah, sesimizi mutlaka duyarmış.Doğru yoldasın,lütfen bırakma.
Daha önce de söylediğim gibi,elimi bırakma .DÜŞERİM!SANA İHTİYACIM VAR...
Rabbim, dayanma gücü versin.Dualarını kabul edecektir.Unutma sen bir tanesin,meleksin,hepimize bir armağan, hatta lütufsun.Yaşamımızı anlamlı kılıyorsun.İyi ki sen varsın,seninle dünyamız aydınlanıyor.Hepimiz seni çoooook seviyoruz:)
Hep güzel amellerimiz olsun ki,ebedi buluşma yerimizde biran önce biraraya gelelim.Sen şu dünyada hep iyi işler yaptın.Hepimizin bir yaratılış amacı olduğuna göre,bazen seninkinin insanları iyiye yönlendirmek olduğunu düşünüyorum.En azından benim açımdan öyle.
İyi ki varsı.
İyi ki varsın.
İyi ki varsın!

Adsız dedi ki...

slm aysel ablacım
ne zaman yazdıklarını okusam kendimi iyi hissediyorum. eskidende kendimi kötü hissetiğimde ayfer ablayla sana anlatırdım. şimdi ise okuyorum ama bu bile iyi geliyor. garip bir duygu bu. iyi ki açmışsın bu sayfayı.

ve biliyomusun sizleri tanıdığım için ayfer ablayla kısada olsa aynı ortamı paylaştığım için çok sanşlıyım. ondan öğrenecek daha çok şeyim vardı. bu aralar oukl odamdaki onun ve murat abinin resmine bakıp bakıp dalıyorum. çok düşünür oldum onları bu ara.

ama hala bir şanslıyım. çünkü senin yazdıklarındanda öğrenecek çok seyim var.

şirine

Adsız dedi ki...

ben sana demiştim benim yazma yeteneğim kötü ben konuşayım diye. bak bir sürü yanlış kelime yazmışım öbür yazımda gördünmü:)
şirine

nevbahar dedi ki...

Canımıniçi,
Kurban olurum bana kırılma.
Sesin düştü, farkındayım.
Dayanamıyorum.Ayfer gitti,Sen uzaklaşıyorsun,acı çekiyorsun...Dayanamıyorum.Ne olur anla beni kırılma.YALVARIRIM KIRILMA.
Evi boşalırken görmek beni mahvetti.Cami gibi ulvi bir yerde hiç tutamayacağım kendimi biliyorum.
Hani hep diyorsunya ''kendi sorunlarımla insanları üzemem'' diye,kendimi tutamayacağımı biliyorum.Bak o gün anneni üzdüm,sinirlendirdim.Yine aynı şeyler olacak.
KALBİM SENİNLE ,DUALARIM KARDEŞLERİMLE.Allah yattıkları yerde utandırmasın demeyeceğim çünkü hayatlarında en ufak bir pürüz olmadı ki utansınlar.
Akşam ezanı henüz okundu.Namazımı kılıp hediyemi göndereceğimden emin olabilirsin.
Yanımda değildi diye düşünme.Her zaman yanındayım .Sadece şu an camiye gidecek gücüm yok.
Lütfen beni bağışlayın.Hepinizden tekrar tekrar özür diliyorum.
Allah'a emanet olun

Adsız dedi ki...

şirineden merhaba

o gün sana telfon açtığımda çok şey söylemek isterdim ama söyleyemedim her zamanki gibi. inan bana dilim varmıyor çoğu şeyi söylemeye.

yazmak sanki daha kolay. mevlütte yanına bulunamadığım sana yardımcı olamadığım için çok çok üzgünüm. bir sene geçti ama her odama geldiğimde onların resimleri ile karşılışıp onlara hergün merhaba diyorum. eksikliğini çok hissediyorum ayfer ablanın. birçok dostuda hissediyordur. düşünüyorum benimde eksikliğim hissedilirmiydi. dostlarının hayatında bu kadar önemli yer tutmak herkesin elde edebileceği bir şey değil.
hele murat abinin hocasının ona yazdığı şiir aklıma geldikçe ve akademik ortamı gördükçe nasıl bir hayat geçirdiğini ve zoru başardığını anlıyorum.

mekanları cennet olsun inşallah. Allah sevenlerinin sabrını artırsın.
ve banada cümlemize de onlarınki gibi bir ahlak,insanlık ve temiz bir hayat nasip etsin inşallah.
Allah yardımcınız olsun ablacım.

Ali Kahya dedi ki...

amin.

Adsız dedi ki...

bu sahife yeni açılmış olmalıki tesadüfen haberim oldu. Ben de internette ayferin hakkında birşeyler görürüm de teselli olurum diye dolaşırken bu sahifeye rastladım.Ne iyi olmuş burdan aysel'e ve saygıdeğer annesine selamlarımı iletiyorum.Sevgili Aysel ONLARLA YENİDEN GÖRÜŞECEĞİZ ama henüz değil......ama yeniden olacak kendimizi fazla üzmeyelim

Adsız dedi ki...

lllll

Adsız dedi ki...

İyi ki şu fotoğraflar da var. Dün yine Ayfer krizim tuttu. Fotoğraflarını en ince ayrıntısına varıncaya kadar bir kere daha inceledim.Ne kadar çok seviyormuşum ve ne kadar özlemişim. Hiç bir zaman sevdiğimi sana söylemedim ama hissettim Gerçek olan da bu olmalı. ifade edilmesinden den daha değerli bence.. Evet sevgili ayfer nerdeyse iki senedir yoksun.. Ama hemen hemen her gün seni düşünüyorum. Cenab-ı Allah mekanını cennet etsin tabiki kardeşim muratınkini de.....

Adsız dedi ki...

amin allahım

Adsız dedi ki...

Gerçekten duanız çok güzel... İnşallah kabul olması dileğiyle